РАБОТНО ВРЕМЕ: вторник – неделя 9.00 – 13.00; 14.00 – 18.00 ч. Почивен ден: понеделник

Художествена галерия – Русе стартира проекта „Теории и практики в изкуството и образованието“

Художествена галерия – Русе стартира изпълнението на проект „Теории и практики в изкуството и образованието“, финансиран от Министерството на културата на конкурсна сесия в областта на движимото културно наследство, музеите и художествените галерии.

Първата част на проекта приключи с обновяване на експозиционното пространство, поставяне на система за експониране на произведения на изкуството и обзавеждане с цел обособяване на постоянно пространство за провеждане на образователните  програми за работа с деца и младежи.

Първата подредена гостуваща изложба е на ученици от Математическа гимназия „Баба Тонка“ – Русе, организирана по случай 160-та годишнина от създаването на училището. Тя може да бъде разгледана до 12 април 2024 г.

Проектът ни ще продължи на 18 май, когато ще се включим в Европейската инициатива „Нощ на Музеите“. Тематиката на събитията е свързана с африканския континент и култура. Очакват ни вълнуващи преживявания с ателие по „Улична фотография“ и фотоизложба  „Артисти за деца от България до Африка“, подготвяни от Фондация „ДЕН ГРИ“, концерта на Николай Иванов Ом и приятели, както и съпътстващия „дръм съркъл“ с Петър Йорданов – Бъни. За трета поредна година към празника ни ще се присъедини Кинематограф със специално подбрана програма с късометражно и документално кино от Гана, Нигерия, Кения, Бурунди и Еритрея, акцентираща върху яркото разнообразие, преплитане и дълбочина на африканските култури.

Следете нашата страница за допълнителна информация относно предстоящите събития.