РАБОТНО ВРЕМЕ: вторник – неделя 9.00 – 13.00; 14.00 – 18.00 ч. Почивен ден: понеделник

Каталог на Международно биенале „Изкуството на миниатюрата“

Екипът на Художествена галерия – Русе работи по издаването на каталог към 9-то издание на Международно биенале „Изкуството на миниатюрата“, Русе 2023. Печатното издание ще бъде реализирано след получено пряко финансиране от бюджета на Министерството на културата на фестивали и събития в областта на изкуствата и културата.

Каталогът е с твърди корици, цветен и двуезичен (на български и английски език), в традиционния през последните години формат 125х125 мм. Изданието е разделено на 6 основни части – петте категории, в които се състезават участниците – живопис, графика, рисунка, скулптура и фотография, както и кратки биографични данни с опис на творбите. Всички 275 автори представени в изложбата са включени с по едно избрано произведение в отделните раздели. Уводната част съдържа статута на биеналето, обръщението на Кмета на Община Русе г-н Пенчо Милков и текста към изложбата на г-жа Елена Великова – директор на Художествена галерия – Русе.

Експозицията на биеналето продължава до 13 декември. През годините тя е завоювала своето място като една от стойностните извънстолични изяви на българските и чуждестранните художници. Важна част от фонда на галерията е колекцията от творби на миниатюрното изкуство, наградени, откупени и дарени от участниците.