РАБОТНО ВРЕМЕ: вторник – неделя 9.00 – 13.00; 14.00 – 18.00 ч. Почивен ден: понеделник

Групова изложба „Арго“

На 14 юли, от 18:00 ч. в Русенската галерия ще бъде открита груповата изложба „Арго“ с куратор Росен Станоев. Тя включва  живописни, графични, скулптурни творби и рисунки, колажи, асамблажи, стъклопластика и аерофотография.

„Колхида може би не съществува,

но тихо, да не чуе екипажа.”

Добромир Тонев

Проекът „Арго” оформен като реализация на групова изложба, съставлява обединение от 32 автори, отличаващи се със силно разпознаваем почерк. Направеният творчески синтез, чрез кураторския подбор от страна на Росен Станоев, предлага една еклектична визия за изложба, в която балансирано се изявяват креативни търсения в пластично, живописно и графично отношение. Индивидуалният изказ на всеки от авторите носи уникално излъчване на проекта, допълнително подчертано от богатите в национален и международен план биографии на художниците.

Едновременно традиционна и модерна, изложбата обобщава творческата визия на няколко поколения артисти, характеризирайки я като актуална и идентифицира нейната съвременна звучност. Съвкупността на имена от цялата страна, определят проекта като събитие с национална значимост, което спокойно може да прерасне в пътуваща изложба с възможност за по-широка видимост.“

Д-р Деница Иванчева Иванова-Александрова

Преподавател в катедра Графика при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”

Експозицията може да бъде видяна до 4 август.