РАБОТНО ВРЕМЕ: вторник – неделя 9.00 – 13.00; 14.00 – 18.00 ч. Почивен ден: понеделник

апр. 13 2023 - апр. 13 2023

DI-LIGHT (ДИАНА ГЕОРГИЕВА). СЕМЕЙНИ ИНСТАЛАЦИИ

“Семейни инсталации“ е трета самостоятелна изложба на Di-Light (Диана Георгиева). Включва класически картини върху платна, както и дигитални интерпретации. Последните са 22 на брой и са групирани в две серии – „Братя и сестри“ , разделена на подсериите „Кактус“ и „Дъб“, и „Полюси“, показваща двойствената човешка природа.
„Частта с платната включва голямо разнообразие от форми и техники. Чрез големината и геометричните форми на платната се показват семейните и човешките взаимоотношения.  Те проследяват връзката на човека с неговото поколение, както и с по още две, които са живели преди и ще живеят след него. Повтарящите се цветови комбинации показват общите черти, които са основата на дълбоката връзка между родители и деца или сродните души, например. Използват се моливи, акрил, акварелни и маслени бои, златно фолио, маркери и специална паста, които само допълват и подчертават ярките образи. 33 картини, обединени в 14 комбинации, разказват историята на човека като дете, взаимоотношенията му с неговите родители и връстници, за да стигнат до времето, когато той самият става родител и има и внуци. Изключително интересна е идеята за картини „2 в 1“. Малката картина едновременно е част от голямата, но сходният колорит позволява да бъде закачена самостоятелно и да създаде нова цветова комбинация на стената.“
Изложбата се откри на 12.04.2023 г. в Художествената галерия на ул. „Борисова“ № 39 и може да бъде разгледана до 28.04.2023 г.
Дата
  • апр. 13 2023 - апр. 13 2023