РАБОТНО ВРЕМЕ: вторник – неделя 9.00 – 13.00; 14.00 – 18.00 ч. Почивен ден: понеделник

Изложба „Живопис и Скулптура“

На 19 април (сряда), от 18.00 ч. ще бъде открита изложба „Живопис и Скулптура“ на авторите Васил Стоев, Николай Янакиев, Христо Кърджилов, Долорес Атанасова – Здравкова и Цвятко Сиромашки. Куратор на експозицията е Радослав Гиновски. Ще бъдат представени 50 творби, изпълнени с акрил и масло върху платно и картон, както и в различни смесени техники. Посетителите ще могат да видят и десет скулптури от метал и дърво. Целта на изложбата е за първи път русенските ценители да се срещнат с произведенията на известните български творци.

Организатор на събитието е Долорес Атанасова – Здравкова, за която осъществяването на този проект е сбъдната мечта.

Долорес Атанасова – Здравкова е позната на русенци като Долорес Накова. Тя е световен шампион по академично гребане и бронзов медалист от олимпиадата в Москва през 1980 година. Здравкова е почетен гражданин на Русе и носител на титлата „Спортист на годината“ в крайдунавския град.

„За мен е чест да съм в компанията на тези наши изявени творци. Чрез моите творби намирам най-точния език за изразяване на така трудно обяснимите човешки емоции, дори и на най-малките ефимерни преживявания“, споделя  Долорес Здравкова.