РАБОТНО ВРЕМЕ: вторник – неделя 9.00 – 13.00; 14.00 – 18.00 ч. Почивен ден: понеделник

Международно биенале „Изкуството на миниатюрата“. Откриване

На 13 октомври 2023 г. от 18:00 ч. в залите на Художествена галерия – Русе ще бъде представена изложбата на Международното биенале “Изкуството на миниатюрата“.
В настоящото (девето) издание, с тема „Срещу вятъра“, гостите ще могат да видят близо 600 творби на 270 автори от 25 държави, създадени през последните две години. На откриването ще бъдат обявени номинираните творци, които ще получат дипломи и плакети. Ще бъдат отличени победителите в категориите Живопис, Графика, Рисунка, Скулптура и Фотография и носителят на Голямата награда на Община Русе. Ще бъдат връчени и допълнителни награди на Художествена галерия – Русе, Съюза на българските художници, частни организации и сдружения.
Специални гости на събитието ще са изпълнителите от Детска опера – Русе с диригент Свилен Димитров. Те ще се погрижат за доброто настроение на всички присъстващи.
Международно биенале „Изкуството на миниатюрата“ е авторитетно събитие, което показва тенденциите в развитието на българското и световното изкуство в областта на миниатюрата. То се организира от Художествена галерия – Русе, в партньорство с Община Русе, Съюза на българските художници и Министерството на културата.