РАБОТНО ВРЕМЕ: вторник – неделя 9.00 – 13.00; 14.00 – 18.00 ч. Почивен ден: понеделник

Николай Бузов и Иван Тотев. Живопис и Скулптура.

На 14 септември от 18.00  ч. ще бъде открита съвместната изложба на живописеца Николай Бузов и скулптора Иван Тотев. Това е втората им съвместна изява след 2017 г. в галерия U P.A.R.K. В Русе авторите представят произведения от последните години, част от които за първи път. Експозицията може да бъде видяна до 8 октомври.

Николай Бузов и Иван Тотев са артисти, добре познати на публиката с многобройните си изяви в страната и зад граница. Носители са на множество призове и награди за дългогодишното си творчество. Излагали са неведнъж заедно в проекта „Четиримата“, презентиран в София, Пловдив, Русе, Варна и Бургас чрез мащабни експозиции.

 

За авторите:

Николай Бузов е роден  в град Горна Оряховица. През 1979 завършва художествено училище в Казанлък. От 1990 г. е член на Съюза на българските художници. Съосновател на арт “Група 83”. Работи в областта на живописта, рисунката, фотографията, инсталацията и модата.  Има над 30 самостоятелни изложби у нас и в чужбина, участва и в много общи изложби, Панаири на модата в Токио, Амстердам, Дюселдорф, Лайпциг и други.

Иван Тотев е роден в град Пловдив. Той е възпитаник на ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, където учи скулптура при проф. Ненко Маров. От 2004 г. е член на Съюза на българските художници.Иван Тотев е сред известните имена в групата на пловдивските художници и  български автори на монументалното изкуство. Участвал е в много изложби – авторски и групови, както и в редица кураторски проекти и симпозиуми – в България, Гърция и РС Македония. Автор е на няколко монументални творби.