РАБОТНО ВРЕМЕ: вторник – неделя 9.00 – 13.00; 14.00 – 18.00 ч. Почивен ден: понеделник

По-малко от месец до крайния срок за участие в Деветото международно биенале „Изкуството на миниатюрата“

Художествена галерия – Русе припомня отворената покана за участие в Деветото международно биенале „Изкуството на миниатюрата“ – Русе, 2023. До този момент има регистрирани участници от Аржентина, Австрия, България, Великобритания, Германия, Израел, Испания, Молдова, Полша, Турция,  Румъния, Словения, Хърватия, Швеция.

Деветото издание на Биеналето има конкурсен характер. Темата  е „Срещу вятъра“.  Крайният срок за изпращане на творбите е 20 септември 2023 г. Авторите могат да участват в категориите Живопис, Скулптура, Графика, Рисунка и Фотография. Селекцията за изложба и разпределянето на наградния фонд се извършва от жури, включващо представители на Община Русе, Съюз на българските художници, Художествена галерия – Русе и чуждестранни художници и изкуствоведи.

Откриването ще се състои на 13 октомври 2023 г. Подбраните от журито творби ще бъдат изложени в Галерията от 13 октомври до 13 декември 2023 г. Проявата е съпътствана от издаването на цветен двуезичен каталог.

Организаторите на Биеналето любезно молят да се запознаете подробно с условията за участие и необходимите документи на адрес https://ruseartgallery.bg/%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d0%b0%d1%80%d1%82/

и Ви пожелават креативност и творческо вдъхновение!