РАБОТНО ВРЕМЕ: вторник – неделя 9.00 – 13.00; 14.00 – 18.00 ч. Почивен ден: понеделник

Ученици от АГ „Гео Милев“ създават ексклузивни сувенири за изложбата „Красотата в Родното“

Единадесетокласниците от Английска езикова гимназия „Гео Милев“ – профил изобразително изкуство и информационни технологии,  изработват специални лимитирани сувенири в рамките на проекта „В очакване на 90-те“.

След избор на произведенията,  важни по отношение на концепцията на изложбата, както и вида на самите сувенири, започна тяхната изработка. Творбите на Дария Василянска, Борис Денев, Борис Василев, Маньо Манев, Йордан Парашкевов, Нестор Иванов, Димитър Гюдженов, Александър Петров – Лавандулата и др., чрез техниката на ситопечата се полагат върху текстил – тениски и торбички. Освен тези изделия, със същите мотиви, се изработват и чаши. Всеки продукт е уникат и дизайнерски, благодарение на ръцете и усета на участниците.  Целта за създаването на сувенирите, както те самите  посочват

„е да запознаят колкото се може повече хора с артистичното богатство на България.“

Направената колекция ще може да бъде видяна на сайта за изложбата „Красотата в Родното“, който е в процес на завършване. А посетителите ще могат да се сдобият с тях след откриването ѝ, което ще се състои на 5 май, в залата на Художествена галерия – Русе.